Wiele radości sprawiło uczniom klasy I a i III b zorganizowanie tygodnia zdrowego żywienia, promującego spożywanie owoców, warzyw i przetworów mlecznych. W tym czasie każdy dzień wyglądał inaczej. Pierwszy to dzień pomarańczowy. Dzieci przyszły do szkoły w ubraniach tego koloru. Jadły marchewkę, pomarańcze, mandarynki.
Drugi dzień czerwony. Ubrania uczniów były koloru czerwonego. Dzieci jadły jabłka, paprykę i pomidory. Kolejny dzień, to dzień żółty. Podstawowym produktem była cytryna. Następny dzień zielony. Jedliśmy ogórki, sałatę, natkę pietruszki, szczypiorek. Ostatni dzien, to dzień biały. Dzieci piły mleko i jadły produkty mleczne. Nazywały warzywa i owoce pamiętając przy tym, że są one źródłem witamin.
Podsumowaniem tygodnia zdrowego żywienia było przygotowanie wspólnego drugiego śniadania. Sporządzanie posiłków w tych klasach to nie nowość. Wszyscy uczniowie chętnie uczestniczyli w robieniu kolorowych, zdrowych kanapek. Dzieci samodzielnie smarowały pieczywo masłem, wybierały na kanapkę to, na co miały ochotę. Było przy tym wiele radości i wspaniałej zabawy. Przygotowane kanapki bardzo im smakowały.